ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ

Τι θα θέλατε απο τον εκπαιδευτή σας; Εμπειρία, γνώσεις, επαγγελματική συμπεριφορά, συνέπεια & αγάπη για τη δουλειά του. Τι θα θέλατε απο τη σχολή που θα πάτε το σκύλο σας; Να είναι νόμιμη, να έχει προδιαγραφές ασφαλείας, να καλύπτει τις υγειονομικές διατάξεις, να έχει άριστη υλικοτεχνική υποδομή και να είναι ευχάριστη η παραμονή σας εκεί. Ωραια λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος! Ο Δημήτρης Απόδιακος και οι συνεργάτες του σ ένα χώρο 2000τμ που υπερκαλύπτει τις υγειονομικές διατάξεις και κανόνες της χώρας μας και της Ε.Ε. καταθέτουν την 15ετη πείρα, την γνώση και την αγάπη τους για το σκύλο σε κάθε εκπαίδευση. Στόχος είναι πάντα το άριστο αποτέλεσμα.Δεν είναι οι σπουδές πάνω στη δουλειά μας που έχουμε κάνει. (Σχολή BOSS). Δεν είναι τα πολλά άρθρα σε περιοδικά που έχουμε γράψει. (Σκύλος & Γάτα - Άμυνα & Προστασία) κ.α . Δεν είναι οι παρουσίες μας στα μέσα ενημέρωσης (ΝΕΡΙΤ). Δεν είναι οι πολλές πιστοποιήσεις που έχουμε σε θέματα ασφάλειας. Αυτά τα βάζουμε στην άκρη γιατί ίσως δεν λένε τίποτα. Είναι η αγάπη και το μεράκι για τη δουλειά μας που εγγυώνται το άριστο αποτέλεσμα στην εκπαίδευση του σκύλου σας. Και κάτι σημαντικό: ότι θα δείτε σε αυτό το blog υπάρχει και στη πραγματικότητα.....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ.

 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κατά τη διαδικασία εκπαίδευσης του σκύλου ισχύουν τα εξής γενικά:
- δεν κρατάμε το σκύλο στη σχολή.
-δεν ασκούμε κανενός είδους βία.
-δεν χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά κολάρα κλπ σε καμία φάση της εκπαίδευσης.
- την (βασική) εκπαίδευση τη κάνει ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με τις υποδείξεις μας (στη σχολή μας ή στο χώρο του) και όχι εμείς. Εννοώ ότι δεν κρατά ο εκπαιδευτής το λουρί του σκύλου. 
- η βασική υπακοή περιλαμβάνει 14 χρηστικές εντολές που έχουν πρακτική εφαρμογή στη καθημερινότητα του ιδιοκτήτη και αποσκοπούν στον άριστο έλεγχο του σκύλου και όχι στον εντυπωσιασμό. 
 
 
Για το κομμάτι της εκπαίδευσης φύλαξης που είναι και η ειδικότητα της σχολής μας υπάρχει ειδική ομάδα που εκπαιδεύουμε φύλακες τριών επιπέδων. 
 
 
1 επίπεδο: σκύλοι φύλακες που δίδονται σε ιδιώτες.
 
2 επίπεδο: σκύλοι φύλακες που δίδονται σε ιδιώτες υπό προϋποθέσεις
 
3 επίπεδο: σκύλοι φύλακες που δεν δίδονται σε ιδιώτες (αυστηρά υπηρεσιακοί)
 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΜΕΡΑΣ & ΝΥΧΤΑΣ,  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΙΡΟΥ, ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ  ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ.
 
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ


Α)ΠΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Στη φάση αυτή μαθαίνουμε στον ιδιοκτήτη τον κόσμο του σκύλου και του εξηγούμε την συμπεριφορά του, ενώ ταυτόχρονα  διορθώνουμε κάθε λάθος συμπεριφορά του σκύλου η λάθος χειρισμό του ιδιοκτήτη. Είναι το χρονικό διάστημα όπου θα τακτοποιήσουμε τα θέματα τουαλέτας, διατροφής, ύπνου, δαγκωνιές και όλα εκείνα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ένα κουτάβι.
 
Β)ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ: Η Βασική υπακοή περιλαμβάνει 14 εντολές οι οποίες είναι οι εξής:            1)ΠΑΜΕ: Ζητάμε από τον σκύλο να μας ακολουθήσει στην θέση μαζί στο περπάτημα ενώ βρισκόταν σε μία από τις εντολές κάτσε ή κάτω                                                                                     2)ΜΑΖΙ:  Ο σκύλος μαθαίνει να περπατά δίπλα μας ανάλογα με τον βηματισμό μας                             
 3)ΚΑΤΣΕ: Ο σκύλος μαθαίνει να κάθεται δίπλα μας και παράλληλα με μέτωπο προς τα εκεί που   κοιτάμε.
4)ΚΑΤΩ: Ο σκύλος μαθαίνει να ξαπλώνει στο έδαφος
5)ΣΤΑΣΟΥ: Στην εντολή αυτή ο σκύλος μαθαίνει να σταματάει και να μένει όρθιος ακίνητος
6)ΦΥΓΕ: Είναι η εντολή που αφήνουμε ελεύθερο τον σκύλο η να κάνει καταδίωξη σε κάτι. Ανάλογα τι θέλουμε να κάνει.
7)ΕΛΑ: Είναι η εντολή που δίνουμε στον σκύλο να επιστρέψει σε μας και να κάτσει δίπλα μας και αριστερά.
8)ΜΗ: Είναι η εντολή με την οποία ο σκύλος πρέπει να σταματά οτιδήποτε κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να τιμωρείται
9)ΑΡΓΑ-ΓΡΗΓΟΡΑ: Είναι οι εντολές που ρυθμίζουν την ταχύτητα βαδίσματος και συν διάζονται με το ΜΑΖΙ
10ΣΤΡΙΨΕ: Είναι η εντολή που δίνουμε ώστε ο σκύλος να στρίψει προς την πορεία που δείχνουμε.
11)ΣΗΚΩ: Είναι η εντολή που δίνουμε ώστε ο σκύλος να σηκωθεί από την θέση ΚΑΤΩ στην θέση ΚΑΤΣΕ
12)ΘΕΣΗ ΣΟΥ: Είναι η εντολή που δίνουμε για να πάει στον χώρο που έχουμε επιλέξει για δικό του η στην θέση αναμονής
13)ΚΑΤΣΕ ΜΕΙΝΕ: Για να απομακρυνθούμε
14)ΚΑΤΩ ΜΕΙΝΕ : Για να απομακρυνθούμε

Η εκπαίδευση των εντολών γίνεται σε ανοιχτό ήσυχο χώρο αρχικά και προοδευτικά γίνεται σε χώρους με έντονη περίσπαση της προσοχής του σκύλου. Το τελικό στάδιο της εκπαίδευσης γίνεται σε απόλυτα πραγματικές συνθήκες.

Γ)ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΥΠΑΚΟΗ -DISTANCE CONTROL(ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ)

Είναι η πιό προχωρημένη μορφή εκπαίδευσης βασικής υπακοής όπου ο σκύλος πρέπει να εκτελεί όλες τις εντολές απο απόσταση. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για τους σκύλους φύλαξης.

Δ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ
Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει:
-πορεία με λουρί (& ομάδα εντολών)
-πορεία χωρίς λουρί (& ομάδα εντολών)
-"κάτσε" (με συγκεκριμένη διαδικασία)
-"κάτω" σε κίνηση με επανάκληση
-παρατεταμένο "κάτω" με αντιπερισπασμό
-κίνηση σε κυκλοφορία
-συνάντηση με ομάδα ατόμων
-συνάντηση με ποδηλάτη
-συνάντηση με αυτοκίνητα
-συνάντηση με άτομο που τρέχει
-συνάντηση με άλλο σκύλο
-συμπεριφορά προσδεμένου σκύλου και μόνου αφημένου σε κυκλοφορία/συμπεριφορά προς άλλα   ζώα
ΑΡΝΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ (κάποιοι την λένε "φόλα")

Στην εκπαίδευση αυτή ο σκύλος μαθαίνει να μην τρώει από κάτω η από αγνώστους παρά μόνο από προεπιλεγμένα άτομα. (Δεν χρησιμοποιούμε ρεύμα,"πικρές τροφές", κολάρα)

ΦΥΛΑΞΗ ΧΩΡΟΥ

Στην εκπαίδευση αυτή ο σκύλος μαθαίνει να φυλάσσει ένα χώρο. Η εκπαίδευση αυτή ξεκίνα από τον 12 μήνα και μετά και γίνεται με σκηνοθετημένα περιστατικά. Η  εκπαίδευση σκύλου φύλακα περιλαμβάνει τους εξής βασικούς τομείς:
-έρευνα για ύποπτο (ipo-1)
-ακινητοποίηση και επιτήρηση υπόπτου (ipo-1)
-παρεμπόδιση διαφυγής υπόπτου (ipo-1)
-άμυνα του σκύλου κατά την φάση της επιτήρησης (ipo-1)
-άμυνα του σκύλου από επίθεση υπόπτου εν κινήσει.(ipo-1)

Πέρα από αυτά τα βασικά, με αναπαραστάσεις και σκηνοθετημένα περιστατικά εκπαιδεύουμε τον σκύλο σε περιστατικά που μπορεί να του προκύψουν ανάλογα με τις ανάγκες φύλαξης του κάθε χώρου. Δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στον απόλυτο έλεγχο του σκύλου από τον χειριστή, στην σταθερότητα του χαρακτήρα του σκύλου και στην συμπεριφορά του κάτω από συνθήκες πίεσης.(εικονικό περιστατικό). Γιαυτό δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του κουναβιού ενώ ακόμα πιο αυστηρή είναι η επιλογή των σκύλων που θα προχωρήσουν σε εκπαίδευση.

ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΉ

Στην εκπαίδευση αυτή ο σκύλος μαθαίνει να φυλάει ένα άτομο ή ομάδα ατόμων. Ισχύουν όσα είπαμε και για την φύλαξη χώρου.
Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε λεπτομέρειες για την εκπαίδευση σκύλων φύλαξης ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους ερασιτεχνισμούς. Με δωρεάν επισκέψεις στον χώρο μας ή στο χώρο σας μπορούμε να σας ενημερώσουμε για όλα τα προγράμματα μας.

            
                    
free counters